Pot folosii aceste servicii ca o alternativa la hosting-ul platit?

 Multa lume cunoaste bloger.com si wordpress.com ca fiind solutii 100% gratuite de blogging! Practic ambele fiind platforme care iti gazduiesc blogul in mod gratuit! Pe ambele o sa gasesti teme gratuite si o sa-ti poti personaliza blogul asa cum vrei tu! De asemenea ambele o sa-ti ofere un subdomeniu personalizat pentru blogul tau. Deci pe care din ele sa-l alegi pentru blogul tau? Si daca e ok sa folosesti o astfel de solutie pentru blogul tau? In cele ce urmeaza o sa incerc sa va prezint pe scurt cele doua platforme si pe urma o sa va dau argumente pro si contra folosirii lor!

hosting super ieftin si bun

 

Blogger.com blog gratuit de la google

 Contul tau de blogger.com vine la pachet cu toate celelalte conturi google practic cand iti faci adresa de gmail iti creezi cont pe toate serviciile google acestea trebuind sa fie doar activate asa se procedeaza si cu contul tau de blogger.com il activezi alegi un subdomeniu o teme si incepi sa scrii!

 Cel mai mare avantaj al acestei plaforme pe langa faptul ca este gratuita este faptul ca iti poti adauga propriul tau domeniu daca doresti sa folosesti un domeniu personalizat in detrimentul subdomeniului gratuit oferit de ei ( de exemplu :numeletau.com in loc de numeletau.blogspot.com)! Totusi accesul la fisierele site-ului tau nu este posibil poti face doar niste modificari de baza asupra site-ului. Insa este o solutie buna in cazul in care doresti sa fii blogger fara costuri!

WordPress.com o alta solutie gratuita pentru blog-ul tau

 Wordpress.com este o solutie gratuita de blogging oferita de cei de la wordpress! Este cunoscut faptul ca wordpress.org este cea mai cunoscuta platforma de blogging si de csm in general, iar wordpress.com este hostingul gratuit pentru blog-ul tau!  La fel ca in cazul blogspot si wordpress o sa-ti ofere un subdomeniu gratuit (numele tau.wordpress.com) !

 O sa poti alege o sumedenie de teme si o sa poti sa-ti stilizezi blog-ul! In plus ei ofera certificat SSL gratuit pentru toate bloguriele ceea ce da un plus de incredete vizitatorilor in blog-ul tau! Nu o sa ai acces asupra fisierelor site-ului tau asa ca accesul asupra site-ului tau este extrem de limitat! Este deasemenea o solutie minunata pentru un blog gratuit neimplicand nici un fel de costuri!

hosting extrem de ieftin

Avantaje si dezavantaje folosirii acestor platforme pentru un blog gratuit!

 Avantaje:

– Este 100% gratuit nu implica costuri perfect pentru cei ce vor sa faca asta din pasiune fara a urmari performanta sau generarea unui venit din activitatea de blogging

– Ambele platforme sunt extrem de usor de folosit nu necesita abilitati speciale sau cunostinte de IT

– Poti sa folosesti aceste platforme pentru a crea backlink-uri pentru site-urile tale cu conditia de a adauga continut diferit si unic pe aceste bloguri plus treburile sa le tii vii adica sa postezi din cand in cand pe ele!

Dezavantaje:

– Ambele pot sa-ti inchida contul fara avertizare cand doresc, de exemplu cineva un concurent de al tau iti reporteaza blogul si te trezesti cu el inchis imediat si cu tot continutul sters definitiv.

– Google si celelalte motoare de cautare  de cativa ani incoace considera aceste site-uri ca fiind de mana a doua si nu le ofera pozitii bune in cautari oricat de mult ati optimiza voi site-urile (desi in urma cu cativa ani site-urile blogspot erau  prioritizate de google acum nu mai este la fel).

– Ambele platforme nu sunt affiliate friendly, adica nu o sa te lase sa folosesti reclame pe site-ul tau, eventaul doar adsense de la google, adica o sa ai posibilitati extrem de limitate in a face bani din blogul tau!

Concluzii generale

 Este ok sa ai folosesti aceste doua platforme daca nu doresti sa faci performanta, adica daca vrei sa ai un blog unde sa scrii din cand in cand sa o faci ca si hobby ambele platforme sunt super ok si gratuite. Deasemenea le poti folosii ca si o sursa de backlink-uri chiar daca nu sunt link-uri de calitate ele o sa te ajute intr-o oarecare masura!

 Totusi daca doresti sa faci asta in mod profesional si vrei sa faci din asta o profesie nu este recomandat sa recurgi la astfel de solutii mai ales ca hosting-ul in zilele noastre este foarte ieftin, asa ca nu recurge niciodata la platforme gratuite pentru a face performanta!

wordpress.com vs blogger.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *