Articol despre baclink building

Backlink building? Mai avem nevoie de link-uri catre site-ul nostru in 2017? Este o intrebare pe care multi proprietari de site-uri si-o pun. De  ce? Pentru ca stim ca Google nu prea agreaza site-urile cu foarte multe backlink-uri in ultimul timp. Asta fiind doar partial adevarat caci Google nu penalizeaza site-urile care au link-uri de calitate obtinute in mod legitim ci doar pe acelea care au mii de link-uri provenite din surse dubioase si pe cei care folosesc tot felul de tehnici blackhat pentru a trisa rezultatele cautarilor.

Deci totul fiind atat de confuz in ultimii ani in ceea ce priveste SEO probabil te intrebi daca mai are rost sa faci backling building. Desi in teorie Google spune ca daca ai continut de calitate nu o sa ai nevoie de link-uri totusi adevarul este ca daca mai ales activezi pe o nisa foarte competitiva  o sa ai nevoie de link-uri de calitate!

Lucruri care trebuie sa le stii despre baclink-uri

a) Nu construii prea multe link-uri intr-un timp prea scurt! E bine sa construiesti link-uri mereu in fiecare saptamana! Pana la urma link building-ul este o strategie pe termen lung. Dar niciodata sa nu cadeti in capcana de a construii foarte multe link-uri intr-un timp extrem de scurt. Google poate considera ca faci spam iar site-ul tau o sa fie penalizat. Mai bine te concentrezi asupra calitatii continutului si sa adaugi link-uri treptat si cat mai de calitate.

b) Cum optii link-uri de calitate? Cel mai bine ar fi sa contactezi propietarii unor site-uri care au o nisa apropiata sau exact ca aceea a site-ului tau si sa incerci sa-i convingi sa iti ofere un link catre site-ul tau. Ai grija insa ca site-ul lor sa fie unul de calitate nepenalizat de google. Totusi cum poti sa-i convingi pe acesti tipi sa-ti dea un link? Ei bine cel mai probabil o sa trebuiasca sa le oferi ceva la schimb probabil un link catre un alt site de al lor sau chiar o sa poti sa platesti pentru acel link. Trebuie insa sa te asiguri ca acel site pe care urmaresti sa obtii un link nu este o ferma de link-uri!

backlink building in 2017

c) Cel mai bine este sa obtii un link contextual in interiorul site-ului nu in meniu sau footer-ul acestuia! Acest lucru te va ajuta mai mult decat in cazul link-urilor in footer-ul site-ului de exemplu.

d) Sa stii ca poti sa ai mai multe link-uri de la un singur site fara nici o problema. Ba mai mult daca ai link-uri de exemplu cu mai multe texte si in mai multe articole asta o sa te ajute mult mai mult. Totusi trebuie sa iti tii profilul de backlinks cat mai difersificat, de exemplu 10 link-uri de la 10 site-uri diferite si cu autoritate o sa fie mai puternice decat 1000 de link-uri de la un singur site.

e) Sa stiti ca nu trebuie sa aveti doar link-uri de la site-uri care au o nisa asemanatoare cu cea a ta sau care au aceeasi limba cu site-ul tau. E bine ca proportia intre link-urile pe nisa si cel in afara nisei tale sa fie undeva in proportie de 60% pe nisa si 40% in afara nisei.

f) Construiti link-uri pe retelele sociale! Desi Google sustine ca nu ia in seama aceste link-uri totusi cu cat site-ul tau este mai mult mentionat pe retelele sociale de cat mai multa lume cu atat se va imbunatatii pozitia acestuia in cautarile din motoarele de cautare.

g) Desi toata lumea cauta site-uri cu autoritate mare trebuie sa stiti ca acesta nu este singurul criteriu pentru a alege un site unde sa ceri un link. De exemplu un site curat cu o vechime de cativa ani si cu trafic regulat de la Google poate fi la fel de folositor ca si unul cu un DA mare de exemplu!

Cam acesta ar fi articolul meu despre backlink building, este un mic ghid care te poate ajuta in strategia ta de link building, urmand toti acesti pasi nu o sa fiti niciodata penalizati pentru spam iar combinat cu un continut de calitate site-ul vostru se va indrepta catre succes!

cea mai buna strategie de backlink building pe termen lung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *