Video prezentare Cpanel

Prezentare Cpanel: In urmatorul video o sa incerc sa va prezint sub forma unui tutorial video principalele functii ale Cpanel. Cpanel este o interfata de administrare a unui server prin intermediul caruia va puteti administra foarte usor site-ul sau site-urile. Cpanel vine deobicei la pachet cu un plandde hosting obisnuit! Insa in cazul unui VPS (virtual private server) sau a unui server dedicat o sa trebuiasca sa platiti un abonament lunar pentru acesta.

De obicei pretul unui abonament pentru Cpanel este undeva in jurul a 20$ lunar dar isi face toti banii in cazul in care nu stiti cum sa va administrati singuri serverul. Iar daca nu aveti studii de specialitate administrarea unui server este o misiune destul de grea asa ca Cpanel este o optiune perfecta! Ok hai sa vedem clipul si mai vorbim dupa despre acesta!

Cpanel o interfata usor de folosit

Asa cum ati vazut in clipul de sus Cpanel este chiar mai usor de utilizat decat windows-ul. Practic cu ajutorul functiilor acestuia o sa puteti sa va administrati site-ul fara a plati pe cineva specializat sa o faca in locul dumneavoastra. Ba mai mult unele companii de hosting cum este HawkHost ofera unele sitebuilder integrate in Cpanel cu ajutorul carora o sa va puteti construii singur site-ul fara sa apelati la un designer sau programator.

 Iar in cazul in care compania de hosting nu va ofera un site builder , desi cam toate companiile serioase o fac, puteti oricand sa va instalati wordpress sau alte solutii CMS prin intermediul aplicatiilor care vin la pachet cu softaculos. Deasemenea tot prin softaculos va puteti instala un forum sau blog pentru site-ul dumneavoastra.

Eu in clipul de sus v-am prezentat in mare principalele aplicatii insa dumneavoastra le puteti exploara cu incredere. Toate sunt extrem de intuitive si super usor de folosit, cu Cpanel nu o sa mai aveti batai de cap in ceea ce priveste administrarea site-ului si o sa aveti mai mult timp pentru dezvoltarea afacerii dumneavoastra!

Pe viitor o sa vin cu alte articole si tutoriale video care sa va ajute in administrarea site-ului dar si cu articole privitoare la administrarea site-ului pe un hosting fara control panel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *